0Item(s)

Nu aveti niciun produs in cos.

+40 744 458 976L-V, 09:00 - 15:00

Product was successfully added to your shopping cart.

Cutii ceasuri automatice

Cutiile pentru intors ceasuri automatice sunt un cadou practic si vital pentru buna functionare a ceasurilor care necesita miscare periodica. Destinate colectionarilor, cutiile pentru ceasuri automatice satisfac si cele mai exigente gusturi in materie de design si calitate. 

2 Produs(e)

2 Produs(e)

Cum alegi cutia de ceasuri automatice potrivita?

Rating: 4.77 /5 (31 voturi)

Scopul unei cutii de ceasuri automatice este acela de a mentine ceasurile automatice in functiune. Pentru ca un ceas automatic merge doar atat timp cat se afla in miscare, cat este purtat, plus alte 24/36 de ore. 

Cutia de ceasuri automatice este un cadou select si exclusivist mai ales daca il alegi cu intelepciune. Asadar primul aspect de care trebuie sa tii cont inainte de achizitionare este calitatea, iar aici trebuie mentionate doua chestiuni: aspectul si tehnologia.

De retinut, ca o cutie de intors ceasuri automatice originala se remarca prin materiale de calitate si o lucratura impecabila, cerinte esentiale mai ales in cazul unui cadou. Iar tehnologia se traduce printr-un soft elaborat transpus in programe diverse de rotire si butoanele aferente.

Este foarte important sa alegi cutia de ceasuri in functie de specificul ceasurilor din colectie si anume in functie de:

1. Sensul de rotire al ceasurilor. Unele modele trebuie rotite in sensul acelor de ceas, altele in sens invers, iar anumite ceasuri, in ambele sensuri. In cazul in care cutia nu poate invarti ceasul in sensul solicitat, ceasul lui va ramane nearmat.

2. Greutatea ceasurilor. Majoritatea cutiilor sunt concepute sa poata roti cu succes un ceas care nu depaseste 100 grame. Un ceas care cantareste mai mult are nevoie si de o cutie cu un motor mai puternic.

Ganditi-va si la numarul de ceasuri automatice pe care il poseda sarbatoritul si optati pentru un model cu compartimente de depozitare suficiente si rotoare care sa-I poata asigura mentenanta pentru intreaga colectie.

In cele din urma, cutia de ceasuri automatice se adreseaza celor care poarta des aceste accesorii si deci au nevoie ca toate ceasurile sa ramane in functiune si potrivite.

Apoi ar trebui sa te intrebi si unde va fi tinuta cutia de ceasuri. Daca o va pastra in seif sau intr-o biblioteca inchisa, va avea nevoie de o cutie care merge si cu baterii, caci firele de alimentare pe care le are orice model nu-i vor de foarte mare ajutor in aceste cazuri. In plus, desi silentioasa, cutia de ceasuri genereaza un mic zgomot care poate fi deranjant daca va dormi cu cutia la capul patului.

Luati in calcul si ca unghiul optim la care trebuie pozitionat rotatorul fata de pamant este de cel putin 60 de grade pentru o armare optima a ceasurilor. Ceea ce inseamna ca un rotor plasat perpendicular pe suprafata pamantului ar fi ideal.  

Ce ar mai trebui sa stii este ca o cutie aproximeaza viteza de miscare a bratului uman si functioneaza in consecinta; Spinnerele sau imitatiile rotesc ceasul non-stop si la o viteza neadaptata. Consecinta: mecanismul ceasurilor se va deteriora.

Cutiile pentru intors ceasuri automatice, o reala necesitate

Niciun om nu este suficient de bogat sa dea timpul inapoi. Bine, poti da ceasul inapoi cu 10 minute si sa-ti pacalesti iubita ca nu ai ajuns tu tarziu la cina, ci ea a venit mai repede, dar nu si timpul. Nu cand ai depasit viteza legala si te prinde radarul, nu cand ai facut o oferta peste piata si ai pierdut un client si nici atunci cand Rolex-ul tau de mii de euro incepe sa dea rateuri pentru ca nu ai vrut sa-l tii intr-o cutie de ceasuri automatice.

Citeste tot